Δημητροπούλου Αλεξάνδρα

Είμαι η Δημητροπούλου Αλεξάνδρα ζω και εργάζομαι στην Πάτρα από το 2006. Είμαι μητέρα δύο μικρών παιδιών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ειδική Αγωγή το 2010 και έκτοτε συνεργάζομαι με παιδιά και εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις οικογένειες τους. Το 2015 πιστοποιήθηκα ως Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (RBT) αποκτώντας πρακτική γνώση των βασικών αρχών της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς, ενώ κατέχω πιστοποιήσεις σε αρκετές τεκμηριωμένες τεχνικές και μεθόδους υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική μου πορεία κατέχει η εκπαίδευση των παιδιών στην κοινότητα ,στο σπίτι και στο σχολείο μέσα από εναλλακτικά ατομικά και ομαδικά προγράμματα επικοινωνίας, δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης και παράλληλη στήριξη στο πλαίσιο του σχολείου.

Ύστερα από αρκετά χρόνια εμπειρίας στην ειδική αγωγή και πολλές μετεκπαιδεύσεις, τα τελευταία δύο χρόνια μοιράζομαι τις γνώσεις μου και με άλλους επαγγελματίες ειδικής αγωγής ως επόπτρια προγραμμάτων που αφορούν την Παράλληλη Στήριξη παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού , την διαχείριση συμπεριφορών και την πρώιμη παρέμβαση.

Μεγάλη μου αγάπη η δημιουργία πολυθεματικών δημιουργικών και βιωματικών εργαστηρίων για όλα τα παιδιά . Ονειρεύομαι έναν κόσμο που τους χωράει όλους!